Bianca schrijft

Bianca schrijft

De wereld in mezelf

Lezen is mijn hobby, schrijven een passie, een manier van leven.

Schrijvend geef ik dingen een plaats, dat doe ik al mijn leven lang.

Kleine en grote zorgjes, mooie en ontroerende momenten maar ook boosheid en frustratie in mezelf, geef ik een plaats buiten mezelf, door letters op papier.

Omdat het gaat over mijn gezin, mijn familie en vrienden, maar ook over alledaagse dingen, over sport, en actua enz., heb ik de pretentie te geloven dat mijn schrijfsels ook anderen kunnen boeien.... Of niet?

9 juli 2014

Sportzomer 2014Posted by Bianca Thu, July 10, 2014 11:03:42

Een helse rit in duivels weer. Mijn hemels en zomers Tour de France-gevoel werd hiermee toch wel even weggespoeld.

De lavendelvelden langs zonnige wegen leken plots heel ver weg.

Vandaag werd aangekondigd als een heldhaftige en heroïsche rit. Er werd zelfs in de handen gewreven want kaf zou van koren gescheiden worden. Helden zouden opstaan en sissi’s zouden met dichtgeknepen billen en –remmen en met de daver op hun lijf deze etappe fietsen.

Wel, ik ben hier de “sissi” gebleken.

Ik durfde nauwelijks te kijken, voelde de kou en het nat tot op mijn vel. Door de regen en het opspattende water geen hand voor ogen kunnen zien en het gaan op goed geluk. Hopen niet te vallen en in één stuk en zonder al teveel erg de streep van de dag te halen.

Hoe vaak moet elke renner vandaag een carrièreswitch overwogen hebben? Diep moeten denken wat nu ook weer de reden was voor deze stiel gekozen te hebben? Hoeveel coureurs hebben vandaag een acute burn-out gevoeld?

Helemaal klaar mee, fiets aan de kant en over en uit.

Voor topfavoriet Froome werd het helaas ook echt de duivelse hel. Het einde van Tour 2014 kwam er voor hem nog voor zijn wielen de kasseien geraakt hadden. Zijn stalen ros steigerde en weigerde dienst. Zijn lijf blokkeerde steeds meer hoe dichter ze samen de kasseien naderde.

De vleugels van de vlinder werden nat.

Ik vind het oprecht jammer dat, nu al een tweede ploeg op rij, onthoofd wordt. Eerst Cavendish, nu Froome. De medische bulletins en tweets vanuit ziekenboegen en hospitaals tekenen deze eerste dagen van de Tour. Jammer.

Anderzijds geeft het aan de helpers, knechten en underdogs nu wel de kans en gelegenheid om zichzelf in de zon te fietsen.

Laten we hopen dat dat de komende dagen letterlijk en figuurlijk zal gaan gebeuren.

Onbekende namen zullen meer in beeld verschijnen, andere renners zullen zich in de kijker kunnen zetten en daar kijk ik alvast naar uit.

Zolang Cancellara maar goed zichtbaar blijft in deze Tour vind ik het allemaal prima.

  • Comments(0)//www.biancakeijzer.be/#post131