Bianca schrijft

Bianca schrijft

De wereld in mezelf

Lezen is mijn hobby, schrijven een passie, een manier van leven.

Schrijvend geef ik dingen een plaats, dat doe ik al mijn leven lang.

Kleine en grote zorgjes, mooie en ontroerende momenten maar ook boosheid en frustratie in mezelf, geef ik een plaats buiten mezelf, door letters op papier.

Omdat het gaat over mijn gezin, mijn familie en vrienden, maar ook over alledaagse dingen, over sport, en actua enz., heb ik de pretentie te geloven dat mijn schrijfsels ook anderen kunnen boeien.... Of niet?

Ode aan....

SchrijfselsPosted by Bianca Mon, July 14, 2014 09:08:44

"14 Juli 2014"

Mijn Ode aan:

Hoe hard kan een tekst je ziel en zijn aanspreken dat je plots wankel op je benen staat?

Hoe mooi kan een stem klinken dat de wereld om je heen even verdwijnt, of ben ik het die verdwijnt van de wereld?

De luikjes van mijn ogen gaan dicht en de deuren van mijn hart gaan open. De tijd staat niet stil, maar gaat op dit moment helemaal aan mij voorbij. Mijn hartje geraakt, deuren open en hij erin gekropen.

Vlinders in mijn hoofd, haren overeind, kippenvel tot in mijn nek. Dit is genieten!

Op en top en van de bovenste plank.

Hij laat me zweven op wolkjes in mijn hoofd, laat me dromend de wereld vergeten. Ik ben woordeloos en sprakeloos, hij gelukkig verre van.

Ik geloof rotsvast in wat hij zingt. Ik voel de boosheid en bal mijn vuisten, ik geloof de liefde en het verwarmt mijn hart, maar ook het gezongen verdriet komt bij me binnen en duwt een krop in mijn keel en een traan in mijn oog.

De warmte van een stem en de woorden van een lied openen deuren. Deuren van zalen, in landen en steden. Maar ook deuren van harten, van mensen groot en klein, die door zijn muziek enorm geraakt kunnen zijn.

Het is een gave, een kunst, een talent, als je mensen zover brengen kan. Ik weet en ik geloof dat hij, gewoon als zichzelf, zo iemand is.

Milow,

De man die mij raakt, troost en doet lachen met prachtige muziek. Een heerlijke stem en teksten om heel stil van te worden en bij weg te dromen.

Een man die geboren is op de dag dat ik mijn 8e verjaardag vierde, en die ik dus vandaag wil feliciteren met zijn hartverwarmende muziek, met het feit dat hij een mooi mens is, en natuurlijk met zijn verjaardag.

Hij is geboren is “the eighties” en dat laat ik ‘em graag zelf vertellen. Zodat iedereen zelf kan voelen wat ik bedoel:

http://youtu.be/zQC3phdUHQI

  • Comments(1)//www.biancakeijzer.be/#post135