Bianca schrijft

Bianca schrijft

De wereld in mezelf

Lezen is mijn hobby, schrijven een passie, een manier van leven.

Schrijvend geef ik dingen een plaats, dat doe ik al mijn leven lang.

Kleine en grote zorgjes, mooie en ontroerende momenten maar ook boosheid en frustratie in mezelf, geef ik een plaats buiten mezelf, door letters op papier.

Omdat het gaat over mijn gezin, mijn familie en vrienden, maar ook over alledaagse dingen, over sport, en actua enz., heb ik de pretentie te geloven dat mijn schrijfsels ook anderen kunnen boeien.... Of niet?

14/07/14

Sportzomer 2014Posted by Bianca Mon, July 14, 2014 17:23:18

Het is 14/07/14 en vandaag wordt ik 41. Buiten dat laatste cijfertje vind ik het een mooi rijtje.

Ik word vandaag wakker van een kletterende regenbui. Zo midden in de zomer hoop je op ander weer, maar ze hebben beterschap beloofd dus ik blijf positief.

Vandaag is immers een mooie dag: De rit in de Tour de France wordt vandaag gereden naar “la planche-des-belles-filles”, een knappe rit en een prachtige mythe, over jonge meisjes die naar daar vluchten om hun belagers te ontvluchten.

De mooie meisjes die er vandaag zullen staan, zijn niet uit angst gekomen, maar wel met een uitgelaten en blij gevoel, want niet hun vijanden maar hun helden komen eraan, en die ontvangen ze graag met grote ogen en open armen.

Jonge mannen, die duizelingwekkende prestaties leveren en genieten van de aandacht van het jonge vrouwvolk langs de kant van de weg. Een rit om naar uit te kijken.

En verder geniet ik met man en kinderen van een gezellig dagje samenzijn, en ben ik natuurlijk niet ongevoelig voor de felicitaties die via verschillende mediakanalen binnenkomen vandaag. Onnodig te ontkennen dat het fijn is als mensen aan je denken.

En dan is er vanavond nog mijn kers op de taart, een cadeau waar ik al jaren op word getrakteerd, maar wat me nooit gaat vervelen: een aflevering van: ‘Vive le vélo’.

Ik heb er al vaak boeiende gasten leren kennen. Mensen die mij totaal onbekend waren en die mooie verhalen weten te vertellen. Maar ook bekende gasten weten mij vaak aan het scherm te houden.

Als ik mocht kiezen zette ik vanavond Bart Van Loo en Tom Steels bij Karl aan tafel. Twee mensen die ik, om verschillende redenen, een warm hart toedraag. En als Bart zijn “belle histoire”-side-kick meebrengt, dan kan Frank zorgen voor een Franse muzikale omkadering.

Verzoekje? “Je l’aime a mourir”, prachtig nummer, en niet omdat ik de wens van de titel koester maar om alles wat het nummer vertelt.

En bij Lieven Van Gils zie ik dan heel graag Fabian Cancellara verschijnen. Veel meer uitleg hoef ik daarbij niet te geven veronderstel ik.

Ik koester de hoop dat hij nog lang in de Tour mee zal fietsen, maar ik voel een zekere Tour- moeheid bij hem. Ik kan alleen maar hopen dat hij deze editie nog tot een goed einde brengt, maar ik vrees lichtjes voor de komende jaren.

Dus Lieven, ervoor gaan, t is misschien de laatste kans. ; )

Anderzijds doe ik met deze keuze heel veel mensen voor wie ik bewondering heb tekort, want ik zou de tafel wel een week of twee kunnen vullen met boeiende gasten.

Als Karl maar gastheer is, de tafel in een mooi kader staat en de koers voorbij fietst, vind ik het meer dan goed.

Vandaag is een mooie dag. Dikke mercie aan iedereen voor de warme woorden en lieve gebaren. Dat doet enorm veel deugd.

Dikke knuffel en “Vive le vélo”.

Bianca  • Comments(0)//www.biancakeijzer.be/#post136