Bianca schrijft

Bianca schrijft

De wereld in mezelf

Lezen is mijn hobby, schrijven een passie, een manier van leven.

Schrijvend geef ik dingen een plaats, dat doe ik al mijn leven lang.

Kleine en grote zorgjes, mooie en ontroerende momenten maar ook boosheid en frustratie in mezelf, geef ik een plaats buiten mezelf, door letters op papier.

Omdat het gaat over mijn gezin, mijn familie en vrienden, maar ook over alledaagse dingen, over sport, en actua enz., heb ik de pretentie te geloven dat mijn schrijfsels ook anderen kunnen boeien.... Of niet?

Voor Youp

SchrijfselsPosted by Bianca Sat, July 19, 2014 11:17:11

Beste Meneer Van’t Hek,

Mag ik U even storen? Mag ik een heel klein beetje van uw tijd tot het mijne nemen? Ik weet en ben mij er vol van bewust dat ieders tijd kostbaar, duur en beperkt is, maar ik beloof plechtig: Ik hou het kort.

Ik ben, beste Youp, een vrouw, een moeder en een kind. Dat kind gaat al het langste mee en is mij dus het best bekend.

Als kind wilde ik de mensheid overtuigen, elk oog open krijgen voor mijn idealen, elk zieltje voor mijn ideeën winnen. Van mond aan mond, en van deur tot deur, was ik een zeurende, drammende idealist. Trouwe fan van Wnf en Greenpeace, tegen bont en stierenvechten en ten allen tijde voor de wereldvrede.

Maar vechten tegen een bierkaai, praten tegen gesloten deuren of het overtuigen van zuchtende vrienden is niet echt motiverend.

Misschien gaat de idealist in jezelf dan wel even slapen, moe van de strijd. Maar echt weg gaat het niet, helemaal uit mijn lijf zal het nooit verdwijnen.

Dat merk ik als ik U bezig hoor beste Youp. Dan rinkelt er iets in mijn hoofd, gaat mijn hart ver open en denk ik: JA!

Pak die spiegel, laat de mensen kijken, naar en in zichzelf. Leren kijken, leren zien en voelen. Verder dan hun ogen kijken, verder dan hun eigen neus lang is.

Ik ben geen roeper, geen schreeuwer op het hoogste dak, eigenlijk zelfs geen vlotte babbelaar. Ik breng liever, wat er in mij zit, tot leven op papier. Ik schrijf mezelf op mijn plaats en probeer op die manier soms ook een ander te overtuigen. Maar mijn draagwijdte is klein, mijn aanhangers beperkt. En dat is goed zo. Een grote massa die in mijn richting kijkt zou me alleen maar heel klein en zenuwachtig maken.

Uw volgers zijn talrijk, uw aanzien is groot. De spiegel die U de mensen voor moet houden is van een onmeetbare grootte, maar U doet het wel en dat vind ik oneindig mooi.

Ik hoor in U de idealist, ik lees iemand die, zonder geweld te gebruiken, mensen een geweten probeert te schoppen. Daar kan ik alleen maar heel veel respect voor hebben.

Respect en bedankt Youp!

Lieve groet,

Bianca  • Comments(0)//www.biancakeijzer.be/#post138