Bianca schrijft

Bianca schrijft

De wereld in mezelf

Lezen is mijn hobby, schrijven een passie, een manier van leven.

Schrijvend geef ik dingen een plaats, dat doe ik al mijn leven lang.

Kleine en grote zorgjes, mooie en ontroerende momenten maar ook boosheid en frustratie in mezelf, geef ik een plaats buiten mezelf, door letters op papier.

Omdat het gaat over mijn gezin, mijn familie en vrienden, maar ook over alledaagse dingen, over sport, en actua enz., heb ik de pretentie te geloven dat mijn schrijfsels ook anderen kunnen boeien.... Of niet?

Oproep voor Floor

SchrijfselsPosted by Bianca Thu, May 14, 2015 11:16:13

“We eten onze kom-op-appels voor Karl hé mama?”

Het was het begin van een hele reis. Een tocht die ons gezin maakte en waarbij onze jongste dochter onze reisgids was. We hebben haar begeleid op deze reis, zijn haar steeds blijven volgen in deze tocht.

Maar het was ook zij die zorgde voor heel wat momenten van ogen open doen en kijken. Kijken maar vooral zien, met onze ogen en ons hart, en dan vooral met ons hart.

Ze was overtuigd en overtuigde anderen, ze werd geraakt en raakte anderen, ze was soms verdrietig en ontroerde velen, maar vooral was ze strijdvaardig en ging ze ervoor. Kreeg ze mensen mee en enthousiast, en gaf het haar voldoening en een goed gevoel.

Ze heeft het vaak moeilijk gehad en we hebben veel gepraat, we hebben zorgjes en traantjes weg geknutseld, geschreven en geknuffeld, maar we hebben ook gelachen, en heel veel intense gezinsmomentjes beleefd.

Het was zo enorm mooi om te zien hoe ons meisje straalde. Ik heb haar de voorbije maanden zien lachen, zien praten, uitleg geven en troosten. Ik heb haar zien zorgen voor anderen, en ik heb haar vooral zien groeien. Vanbinnen en vanbuiten is mijn 8-jarig meisje een persoontje geworden, een Ikje waar we enorm trots op zijn.

En Karl? Die heeft voor altijd een plaatsje diep in haar hart. Ze vraagt vaak hoe het met hem gaat, maakt tekeningen voor hem en stuurt af en toe een briefje of een kaartje naar hem op. Ze ziet hem graag, zoveel is duidelijk.

In de voorbereidingen naar haar eerste communie werd al snel duidelijk dat ze graag iets wilde doen met de kom-op-appels.

Alsof het zo moest zijn is Floor al haar hele jonge leven een grote fan van Roodkapje, ze wilde altijd Roodkapje zijn en liep vaak met een mandje rond. Dat mandje werd later gevuld met appels en toen kwamen de kom-op-appels.

Voor haar communie wilde ze dan ook graag een appelkleedje, en de cape van roodkapje.

Ze was, op 3 Mei, anders dan de meeste anderen, tijdens de viering van de eerste communie en hoewel de meesten haar vooral heel mooi vonden, voelde ze ook sommige ogen prikken. Maar Floor liet het niet aan haar hartje komen. Ze was en is overtuigd en straalde dat ook uit op haar dagje.

Haar communieviering is nu voorbij, maar haar communiefeest heeft ze nog tegoed. Omdat haar grote zus haar plechtige communie nog gaat doen is het feest gepland op zondag 24 Mei. We gaan er een mooie dag van maken en in de aanloop naar die dag vroeg ik Floor wat ze nu heel erg graag wilde krijgen.

Haar antwoord: “Kaartjes, mama, ik wil heel graag veel kaartjes krijgen.”

En daar willen wij nu heel graag voor zorgen. Het is onze manier om onze dochter te bedanken voor al het moois dat ze doet, voor ons en voor anderen. Om haar te laten zien dat we haar ongelooflijk graag zien en om haar op die dag te zien stralen, en te zien blinken als het mooiste appeltje van de hele fruitmand, of van de hele appeloogst van 2015. : )

Ik hoop dat jullie, lieve mensen, ons willen helpen om Floor haar wens te vervullen om die dag veel kaartjes te krijgen.

Dus, een warme oproep aan iedereen: een kaartje met een wens voor onze grote meid mag altijd gestuurd worden aan:

Floor Geudens- Molenstraat 91- 2970 Schilde.

Een dikke dankjewel namens ons allemaal.  • Comments(0)//www.biancakeijzer.be/#post217