Bianca schrijft

Bianca schrijft

De wereld in mezelf

Lezen is mijn hobby, schrijven een passie, een manier van leven.

Schrijvend geef ik dingen een plaats, dat doe ik al mijn leven lang.

Kleine en grote zorgjes, mooie en ontroerende momenten maar ook boosheid en frustratie in mezelf, geef ik een plaats buiten mezelf, door letters op papier.

Omdat het gaat over mijn gezin, mijn familie en vrienden, maar ook over alledaagse dingen, over sport, en actua enz., heb ik de pretentie te geloven dat mijn schrijfsels ook anderen kunnen boeien.... Of niet?

Solliciteren

Zomer 2015Posted by Bianca Mon, July 13, 2015 14:34:10

Een verre blik, een kleine kijk op de set van Vive Le Vélo in Zierikzee heeft indruk op mij gemaakt. De setting lijkt kleiner dan wat ik op TV zie, de bedrijvigheid er rond is groot. Door zoveel mensen wordt in goede banen geleid en juist in beeld gebracht wat wij te zien krijgen.

Eerst wandelen we voorbij de keuken. ‘Tim en Klaas in de Tour’ hebben gekookt en ik zie lachende mensen in een mooie avondzon, genieten van, ongetwijfeld, culinaire hoogstandjes.

Hier wil ik een vlieg zijn, een beleefde versie, die ergens plaats neemt naast, en niet midden in, een bord. Om te kijken naar mensen en te luisteren naar verhalen.

Proeven en smullen van de anekdotes die tussen pot en pint, tussen brood en wijn verteld worden. In deze sferen worden kelen gesmeerd en komen tongen los, gaan hartjes open en worden de mooiste verhalen naar buiten gebracht. Ik neem ze mee en koester ze.

Ik droom verder als we wandelen langs de auto’s, busjes en vrachtwagens en we overal mensen in actie tegenkomen.

Je verwacht het eigenlijk niet maar hier werken veel mensen samen aan één programma. Ze doen het allemaal met passie en plezier, zoveel is duidelijk. Met een drang naar perfectie en een oog voor detail. Dat zie je hier, dat voel je, dat ademt deze setting en elke mens afzonderlijk uit. Mooi om te zien, om van te genieten. En dat doe ik, en mijn gezinnetje samen met mij.

Ik wil de mensheid niet vervelen met het verklaren van mijn liefde voor Vive Le Vélo maar wil toch gezegd hebben dat deze blik ‘tussen’ de schermen mooi was, mijn kijk breder maakte en mijn respect heel groot.

Chapeau voor elk van hen en voor mijn part de drie kleuren van deze Tour in één trui voor de hele Vive Le Vélo-ploeg: Geel voor de eindwinst die sowieso op zak is. De voorsprong is groot, torenhoog favoriet. Groen voor de sprint van elke dag door iedereen van de ploeg en heel veel bollen voor de letterlijke en figuurlijke klim naar grote hoogten.

En ik? Voor bloemenmeisje kom ik in deze ceremonie niet in aanmerking, en dat laat ik dan ook graag aan mij voorbij gaan, maar ik begin met plezier aan mijn sollicitatiebrief aan ‘Tim en Klaas in de Tour’.

Verhalen uit het circus van de Tour in het kloppende centrum van Vive Le Vélo, de keuken? Het lijkt me wel iets.

Ik leg mijn handdoekjes alvast klaar en schrijf mijn brief. Afwassen lijkt me wel wat… Heren? smiley

  • Comments(0)//www.biancakeijzer.be/#post235