Bianca schrijft

Bianca schrijft

De wereld in mezelf

Lezen is mijn hobby, schrijven een passie, een manier van leven.

Schrijvend geef ik dingen een plaats, dat doe ik al mijn leven lang.

Kleine en grote zorgjes, mooie en ontroerende momenten maar ook boosheid en frustratie in mezelf, geef ik een plaats buiten mezelf, door letters op papier.

Omdat het gaat over mijn gezin, mijn familie en vrienden, maar ook over alledaagse dingen, over sport, en actua enz., heb ik de pretentie te geloven dat mijn schrijfsels ook anderen kunnen boeien.... Of niet?

Voor Kris B.

Zomer 2015Posted by Bianca Sun, August 30, 2015 10:45:35

Geluk

.

Een groot woord,

maar het zit in kleine dingen,

In een blik, een teken, een lief woord of

Een lied dat je iemand zo graag hoort zingen.

.

Geluk,

.

Een klein begrip maar alleen

Te omschrijven met grote woorden,

Als jij en ik, hij en zij, en hoe wij wij zijn,

En zo mooi samen horen.

.

Geluk,

.

Omdat er geen ik is zonder jou,

Geen jij zonder mij,

En samen met zoveel mensen die ons dierbaar zijn,

Is dat een hele gelukkige “wij”.

.

.

Een tekstje dat ik een paar dagen geleden schreef, en nu, nu lijkt het allemaal even niet meer waar, dat geluk.

Ik ben zo geschrokken van het ongeluk in de Vuelta waarbij Kris Boeckmans zwaar ten val is gekomen. Ik hou elke keer m’n hart vast als er iemand in de koers lelijk ten val komt. Ik kijk de laatste jaren al meer met angst als ik zie hoe hard die mannen gaan. Maar zolang er geen ernstige incidenten gebeuren ebt die angst langzaam wat weg, vervaagt de schrik een beetje, tot er dan weer zoiets vreselijks gebeurt.

Het raakt ook meer als het iemand is voor wie je sympathie hebt, die je graag mee ziet koersen, van wie je trots kan zeggen dat ie ‘ook van Schilde’ is. Het schept toch een klein beetje een band, al is het maar een flinterdun draadje. Bijna even dun als het draadje waaraan een leven hangt als er een ongeluk gebeurt. Maar het komt goed, daar gaan we gewoon voor.

Ik denk nu vooral aan alle mensen die heel dicht bij Kris staan en die dezer dagen in een enge rollercoaster zitten. Ik wens ze sterkte, succes, en alle kracht en steun die ze kunnen gebruiken. Het komt goed ! Jullie gaan samen weer voor een hele gelukkige “Wij”.

.

Bianca  • Comments(0)//www.biancakeijzer.be/#post257