Bianca schrijft

Bianca schrijft

De wereld in mezelf

Lezen is mijn hobby, schrijven een passie, een manier van leven.

Schrijvend geef ik dingen een plaats, dat doe ik al mijn leven lang.

Kleine en grote zorgjes, mooie en ontroerende momenten maar ook boosheid en frustratie in mezelf, geef ik een plaats buiten mezelf, door letters op papier.

Omdat het gaat over mijn gezin, mijn familie en vrienden, maar ook over alledaagse dingen, over sport, en actua enz., heb ik de pretentie te geloven dat mijn schrijfsels ook anderen kunnen boeien.... Of niet?

Van Peel tot Evenaar (Michael Van Peel)

SchrijfselsPosted by Bianca Sat, July 30, 2016 18:27:00

Meneer Van Peel,

Kijkt U even naar beneden aub? Aan uw voeten, daar ben ik, daar lig ik, daar heb ik gelezen. Bewondering!

Uw reis werd voor mij een trip door mijn eigen lijf. De kronkels in mijn hoofd probeerde de uwe te volgen. Mijn ogen bleven kleven op het papier en wilden steeds meer….letters, zinnen, wijsheden om op te slaan in mijn interne geheugen.

Mijn huid vertoonde af en toe kippenvel, mijn hart maakte soms rare sprongen en de waterlanders die achter mijn ogen wonen prikten af en toe door het, toch al flinterdunne, wandje heen. En mijn lachspieren beste Heer Van Peel, ook hun aanwezigheid werd luidkeels bevestigd.

Van Peel tot Evenaar, Remi 2.0, een man en zijn muze op wielen, elkaars steun en toeverlaat, onafscheidelijk en elkaar broodnodig. Samen stil, ieder zijn gedachten en wij mochten binnenlezen in het hoofd van Michael Van Peel’s wonderlijke belevenissen.

Wereldwijze man, reiziger, in de tijd, in de ruimte en in zijn hoofd. En dat hoofd zit vol, barstensvol. Ongetwijfeld met duizend en één onbenullige zaken en met nog meer geheimen die hij niet delen zal, maar ook met prachtige verhalen en ijzersterke wijsheden.

Enkele zinnen uit het boek, woorden van hem, citeer ik graag:

Geluk is, als een verloren legoblokje, je vindt het pas als je stopt met zoeken.”

“Gezond verstand wordt te vaak gebruikt als verantwoord klinkend excuus om je dromen niet te moeten najagen.”

“Gedeelde smart is halve smart, gedeelde lol is dubbele lol. Vriendschap volgt een vreemde wiskunde.”

“Zelfs on(be)grijpbaar zijn geeft meer status, je kunt iets wat de ander niet kan”J

En dit zijn slechts enkele zandkorrels, geschept uit een zandvlakte vol mooie woorden. Ik heb er nog vele opgeschreven, zinnen, woorden, anekdotes, omdat ze te mooi zijn om te vergeten.

Mercie Michael voor je prachtige verhaal. Ik ben er stil van geworden en heb ademloos en vol bewondering gelezen. Ik ben mee op reis geweest, als een kleine vlieg veilig achter het schermpje van het kleine vespa dashboard, en ik heb ervan genoten. Bedankt!

Om met jouw woorden te eindigen:

De wereld is oneerlijk en ik heb “hoerenchance” aan de goeie kant van de Europese grens geboren te zijn.”

En hoewel ik dezer dagen zelf niet goed weet of er wel een “goeie kant” is , wil ik toch deze gedachte meenemen en je zeggen:

“Welkom thuis ! Blij dat je er bent. “

Bianca  • Comments(0)//www.biancakeijzer.be/#post318