Bianca schrijft

Bianca schrijft

De wereld in mezelf

Lezen is mijn hobby, schrijven een passie, een manier van leven.

Schrijvend geef ik dingen een plaats, dat doe ik al mijn leven lang.

Kleine en grote zorgjes, mooie en ontroerende momenten maar ook boosheid en frustratie in mezelf, geef ik een plaats buiten mezelf, door letters op papier.

Omdat het gaat over mijn gezin, mijn familie en vrienden, maar ook over alledaagse dingen, over sport, en actua enz., heb ik de pretentie te geloven dat mijn schrijfsels ook anderen kunnen boeien.... Of niet?

Warme Mensen

SchrijfselsPosted by Bianca Sun, December 18, 2016 11:35:44

Drie smullende kinderen en ééntje die het eigenlijk niet zo lekker vindt, het maakt een maaltijd naar mijn gevoel toch net iets minder geslaagd.

Als er 4 kinderen rustig genieten en er twee wenen dan overheerst meestal mijn onrustig gevoel.

Ik probeer het wel, genieten van het positieve maar de valse noot in een prachtig muziekstuk blijft dan toch hangen.

Hoewel ik het soms zelf niet begrijp, de reacties, de kritiek of de opmerkingen. Ik zoek duizend verklaringen maar het kruiswoordraadsel wordt niet opgelost.

Tuurlijk hoor ik het gefluister, vaak meer dan het geschreeuw. Mijn oren lijken gespitst op het fluisteren dat ik achter mij hoor. Ik filter verkeerd, ik weet het wel, maar de ogen op mijn rug lijken soms scherper te zien dan mijn ogen die het echte leven zien.

Mensen graag zien, gewoon, zonder meer en dat dan ook gewoon kei hard laten voelen, zien en blijken. Ik denk er soms misschien te weinig bij na, maar anderen denken vaak te ver door. Zoeken verklaringen en zien bijbedoelingen, verscholen boodschappen en verdoken intenties.

Moedeloos en machteloos sluit ik al mijn ogen en keer in mezelf. Daar voel ik wat ik voel, weet ik wat ik bedoel. Mensen graag zien, gewoon, zonder meer.

Ik probeer mij te richten op het mooie, het warme, het echte en oprechte. En zo komen de oprechte boodschappen binnen en geniet ik er van.

Als ik een berichtje krijg dat Floor, met haar loop naar de maan actie, iemand heeft aangezet om te stoppen met roken en te beginnen met lopen dan schiet er een krop in mijn keel. Dan lees ik en voel ik hoe mijn kleine meid anderen kan inspireren en aanzetten om mooie beslissingen te nemen. Dan ben ik heel erg stil en dankbaar.

Als ik het haar vertel loopt ze te schitteren en te “shinen” door de kamer en is, terecht, heel erg trots en vastberaden door te gaan. En niemand zal haar tegenhouden. Haar oren horen zuiver, geen ogen op haar rug. Heerlijk en mooi. Ik geniet ervan.

Gisteren gingen twee van m’n dochters naar de kerstmarkt, kaartjes verkopen voor het goede doel. Een jaarlijkse traditie en dat mensen mijn mooie meiden stillaan leren kennen blijkt als er een meneer hen aanspreekt en vertelt dat hij nog steeds een potje blij-pilletjes heeft staan dat hij twee jaar geleden bij hen kocht voor het goede doel. Een potje dat hij steeds opnieuw vult en af en toe, als hij het nodig heeft, een “blij-pilletje” uit haalt.

M’n meisjes blinken van trots en vinden het supercool dat die meneer daar nog steeds plezier van heeft.

En ik, ik ben apetrots en fier...

--- -- - Mensen graag zien, gewoon zonder meer - -- ---

  • Comments(0)//www.biancakeijzer.be/#post330