Bianca schrijft

Bianca schrijft

De wereld in mezelf

Lezen is mijn hobby, schrijven een passie, een manier van leven.

Schrijvend geef ik dingen een plaats, dat doe ik al mijn leven lang.

Kleine en grote zorgjes, mooie en ontroerende momenten maar ook boosheid en frustratie in mezelf, geef ik een plaats buiten mezelf, door letters op papier.

Omdat het gaat over mijn gezin, mijn familie en vrienden, maar ook over alledaagse dingen, over sport, en actua enz., heb ik de pretentie te geloven dat mijn schrijfsels ook anderen kunnen boeien.... Of niet?

Vive Le Vélo, anders bekeken #dag18

Tour 2017 #verhalenonderwegPosted by Bianca Tue, July 18, 2017 14:46:16

Dat de liefde voor de koers niet alleen door mannenbloed stroomt wist ik al langer, ik voel het zelf. Maar het is altijd fijn om zielsverwanten te ontmoeten. Dames die ook houden van de koers en uitkijken naar die eerste drie weken van Juli als het wielrennen zijn hoogtepunt bereikt qua aandacht en affectie, wielergekte en waanzin.

Els, een mooie jongedame uit Limburg vertelt hoe ze elk jaar op de laatste vrijdag van de Tour een bijzondere uitstap plant met één van haar beste vriendinnen.

Die dag fietsen ze samen naar Maastricht en “spelen” ze onderweg zelf dat ze meefietsen in een belangrijke rit, dan kruipen ze in de huid van een wielerheld en fietsen Bauke en Briek samen in één wedstrijd door het Limburgse land en koersen ze voor de overwinning.

De streep over en armen in de lucht en dan zoeken de dames een terras voor een heerlijke kop koffie en een welverdiend stukje taart.

Aan tafel wordt de voorbije rit besproken en worden analyses gemaakt. Wuyts en De Cauwer-gewijs wordt er bekeken wat er goed liep en waar het eventueel wat mis ging.

De tactiek voor de terugrit wordt besproken en dan gaan de dames voor de volgende etappe, die van het terras weer terug naar huis.

Overwinningsgebaren op de oprit, welverdiende knuffels en een interview aan de aankomst, om daarna vlug in huis te verdwijnen en plaats te nemen in de zetel: tijd voor koers op televisie, met de nodige versnaperingen. Ook voor de innerlijke mens is het een hoogdag vandaag.

Een meer dan geslaagde vriendinnen-fiets-dag eindigt met het kijken naar Vive Le vélo en het klinken met een glaasje Cava. Santé.

Vive Le Vélo en tot morgen.  • Comments(0)//www.biancakeijzer.be/#post366