Bianca schrijft

Bianca schrijft

De wereld in mezelf

Lezen is mijn hobby, schrijven een passie, een manier van leven.

Schrijvend geef ik dingen een plaats, dat doe ik al mijn leven lang.

Kleine en grote zorgjes, mooie en ontroerende momenten maar ook boosheid en frustratie in mezelf, geef ik een plaats buiten mezelf, door letters op papier.

Omdat het gaat over mijn gezin, mijn familie en vrienden, maar ook over alledaagse dingen, over sport, en actua enz., heb ik de pretentie te geloven dat mijn schrijfsels ook anderen kunnen boeien.... Of niet?

spiegeltje spiegeltje

SchrijfselsPosted by Bianca Wed, October 04, 2017 11:59:19

Een maandagavond na een heel druk weekend, dan zou je zeggen: plof in de zetel en beweeg niet….

Maar dan komt er dat aanbod, voor een try-out van iemand die je hoog in je hart draagt, voor wie er bewondering en verwondering is. Dan is er twijfel, heel even…

Een try-out, wat is dat eigenlijk. Als je een definitie van het woord opzoekt krijg je de volgende uitleg: Een try-out is een proefvoorstelling. Er wordt gepeild hoe het publiek zal reageren op een voorstelling.

Na een try-out wordt de voorstelling, aan de hand van de reacties verbeterd voordat deze aan het grote publiek en recensenten getoond wordt en op “tournee” gaat.

Ik zou zeggen: dat zit helemaal goed. Vers brood, gesneden en perfect op smaak gebracht. De pijl van het publiek wees hoog de lucht in en verbetering lijkt me hier nergens een toepasselijk woord.

Wat een avond, wat een voorstelling, wat een heerlijke nummers, zalige zangers en mooie muzikanten in een warm decor en op prachtige wijze belicht.

Mijn maandagse moeheid verdwijnt snel, mijn ogen gaan wijd open, oren gespitst en hoewel ik het best warm heb, verspreidt het kippenvel zich vaak en snel over mijn hele lijf.

Een brede glimlach op mijn gezicht en dan ineens die krop in mijn keel en die druk achter mijn ogen. Zoveel emotie in de pure echtheid van elk lied en van elke mens op, naast, voor en achter het podium raakt me diep.

Ieder nieuw lied dat voorbij komt nestelt zich in mijn oor en reist verder naar mijn hart. De woorden houden mij een spiegel voor, ik kijk en herken, ik luister en ik lach, het klopt allemaal. Knappe teksten, ware woorden en een warme sfeer.

Ik kan zo moeilijk helemaal juist omschrijven hoe het voelde maar er was zeker een flinke vleug magie en een vreugdesprong van mijn hart omdat ik zo blij was erbij te mogen zijn en dit te kunnen meemaken.

Ik begrijp nu meer dan ooit de lichtjes in de ogen van mijn grote meid, want als ik eens heel goed zelf in die spiegel kijk …

Een perfecte avond werd hemels afgesloten. Op een wolkje mee, en even weg van de wereld, verdwijnt de druk achter mijn ogen en laat ik dat traantje toe om naar buiten te komen. Bevrijding.

Ik hoef niemand nog te vertellen dat deze avond hemels heerlijk en eerlijk was.

Dat Bart teksten schrijft die als zoete broodjes gesmaakt worden. Woorden en zinnen van een eenvoudige oprechtheid en ontroerende echtheid.

Ik hou ervan, het raakt me. Het geeft me een warm gevoel terwijl het kippenvel over mijn hele lijf verschijnt.

Lieve Bart, als je mensen, in een wereld vol ijskoude woorden, warm kan zingen, wanneer je allesoverheersende enge zaken even de wereld uit kan toveren door je warme stem en je mooie mens zijn, dan ben je een grote meneer.

De manier waarop je oprecht verwonderd, geboeid en ontroerd kunt zijn door de mensen om je heen, is warm en ontroert mij.

Je bent een mooi mens en ik ben dankbaar dat je er bent.

Mercie Mannen en ongelooflijk veel succes.

Bianca  • Comments(0)//www.biancakeijzer.be/#post376