Bianca schrijft

Bianca schrijft

De wereld in mezelf

Lezen is mijn hobby, schrijven een passie, een manier van leven.

Schrijvend geef ik dingen een plaats, dat doe ik al mijn leven lang.

Kleine en grote zorgjes, mooie en ontroerende momenten maar ook boosheid en frustratie in mezelf, geef ik een plaats buiten mezelf, door letters op papier.

Omdat het gaat over mijn gezin, mijn familie en vrienden, maar ook over alledaagse dingen, over sport, en actua enz., heb ik de pretentie te geloven dat mijn schrijfsels ook anderen kunnen boeien.... Of niet?

In een bocht om de baan of recht de wereld in

SchrijfselsPosted by Bianca Sat, October 21, 2017 12:02:44

(A street Concert- Pieter Embrechts)


In een baan om de wereld,

De wereld op een baan.


Soms zijn mensen gezegend met een hemels mooie stem.

Er bestaan personen die zo’n prachtig geluid uit hun mond laten komen dat ze zelfs mijn wekelijkse boodschappenlijstje zouden kunnen zingen en de zaal nog steeds stil en ademloos zou luisteren.

Als het dan geen boodschappenlijstje is maar het zijn stuk voor stuk diepmenselijke verhalen die verteld en bezongen worden dan is er niet alleen stilte maar ook bewondering en verwondering.

Over de grenzen heen, voorbij het gewone gevoel van appreciatie is deze avond er ééntje om te koesteren en dicht bij me te houden.

Het gevoel in de beelden, de verhalen, de getuigenissen, de liedjes en de muziek is overweldigend en mooi, aangrijpend en warm.

Een lach en een traan, het klinkt misschien cliché, maar het is vanavond het perfecte huwelijk. Een traan in de lach en een lach naast de tranen.

Op zulke momenten valt mijn mond open en doe ik mijn ogen even dicht, kruip ik in mezelf. Dan trekt het opkomend kippenvel een sprintje over mijn hele lijf.

Ik heb het warm en koud tegelijk, voel de tranen naar boven komen maar probeer de deuren angstvallig dicht te houden, en net als de druk te groot dreigt te worden brengt de lach verlichting en ontlading, evenwicht.

Ik heb vanavond verschillende mensen leren kennen. Verschillend in alle betekenissen van het woord.

Verschillend van mij, van elkaar, van het modale , van het gewone, en tegelijkertijd hetzelfde, gelijk en samen, verscheiden en verbonden, verwondering, bewondering, respect, ongeloof ,verbijstering en ontroering.

Allemaal samen en apart heb ik het gevoeld, kriskras door elkaar, verwarrend druk en ook harmonieus samen en warm bij elkaar.

De ceremoniemeester vanavond is een kanjer, ook hier in alle betekenissen van het woord. 😊

In warme verhalen, ontroerende liedjes en mooie menselijke portretten maar ook in de soms harde woorden, snijdende teksten en rake beelden worden we allemaal in onszelf gestuurd en kijken we vanbinnen hoe ieder van ons omgaat met de verscheidenheid om ons heen.


In een bocht om de baan,

Of recht de wereld tegemoet ?

Mercie Pieter,

Dankjewel.

  • Comments(0)//www.biancakeijzer.be/#post377