Bianca schrijft

Bianca schrijft

De wereld in mezelf

Lezen is mijn hobby, schrijven een passie, een manier van leven.

Schrijvend geef ik dingen een plaats, dat doe ik al mijn leven lang.

Kleine en grote zorgjes, mooie en ontroerende momenten maar ook boosheid en frustratie in mezelf, geef ik een plaats buiten mezelf, door letters op papier.

Omdat het gaat over mijn gezin, mijn familie en vrienden, maar ook over alledaagse dingen, over sport, en actua enz., heb ik de pretentie te geloven dat mijn schrijfsels ook anderen kunnen boeien.... Of niet?

Ik schrijf je blij... (MFL2017)

SchrijfselsPosted by Bianca Sat, December 09, 2017 12:20:15

Deze zomer hebben Floor en ik verhalen geschreven en zijn we verhalen bij mensen gaan halen.

Zo hebben we elke dag van de Tour een verhaal online gezet. Soms een verhaal dat ik schreef, of een verhaal dat Floor zelf schreef , maar ook vaak verhalen die anderen ons vertelden of toestuurden.

Zo ontmoette Floor “vake” Raf. “Vake” omdat iedereen hem zo noemt en omdat het ook een ‘vake’ is in vele betekenissen van het woord.

Hij is een ‘vake’ voor zijn volwassen kinderen en voor zijn vele kleinkinderen, hij is een ‘vake’ omdat hij, in zijn 84e levensjaar ook een ‘vake-leeftijd’ heeft en omdat hij, zoals je van zo iemand verwacht, ook heerlijk kan vertellen en prachtige verhalen kan schrijven.

Zo iemand waar je dicht bij gaat zitten en vol verwachting wacht tot de verhalen komen.

Floor ontmoette hem deze zomer in het kader van onze “Vive le vélo”-verhalen en het was een mooie, warme en hartelijke ontmoeting en ‘vake’ Raf en Floor beloofden contact te houden.

En dat waren geen loze woorden want al gauw werden er brieven en kaartjes naar elkaar gestuurd.

Het was heerlijk om te zien hoe Floor elke keer opnieuw straalde als er post voor haar kwam. En hoe ze steeds vol enthousiasme een antwoord schreef of een verhaal verzon en neerschreef omdat ‘vake’ haar gevraagd had eens te proberen een echt verhaal te schrijven.

Ze schreef een verhaal over twee eekhoorns, Eekie en Ookie, een aanrader om eens te lezen.

Vorige week kreeg ik bericht van één van de kinderen van ‘vake’ Raf dat zijn vader had verteld over het schrijven met Floor, over de verhalen die ze elkaar toestuurden en hoe hij straalde als hij daarover vertelde, hoeveel deugd het hem deed om met onze kleine meid te schrijven.

Ik vond het ontroerend en hartverwarmend om te horen dat mensen zo kunnen genieten en elkaar kunnen blij maken met een briefje in de brievenbus, een kaartje bij de post, een verhaal op echt papier.

Het is puur en mooi en ik zou het iedereen aanraden. 😉

Daarom willen we deze editie van “Music for life” een actie doen in dit thema en gaat Floor zoveel mogelijk kaartjes knutselen, tekenen, schrijven, stempelen, stickeren, … en gaan we kaartjes sturen naar alle mensen in het plaatselijke rusthuis hier.

Floor heeft het ook aan haar klasgenootjes verteld en we hebben de juf van Floor gevraagd of de klas misschien wil meedoen om allemaal een kaartje te maken en te schrijven voor een opa of oma in het rusthuis? De juf ging enthousiast op onze vraag in en probeert ook haar collega’s warm te krijgen voor dit idee. Floor haar oogjes gaven licht en haar lach spreidde zich breed over haar gezicht.

Ik vind het zo’n lief idee van haar, ze is super enthousiast en gaat vol voor deze uitdaging.

Een rusthuis vol stralende mensen deze kerstdagen!!!!

Vorig jaar heeft Floor kaartjes verkocht voor Music For Life en zijn we de opbrengst gaan afgeven aan Karl (VN) tijdens hun warmste voetbalmarathon.

Floor mocht toen ook op bezoek in Villa Rozerood, omdat dat één van de goede doelen was die gesteund werd door KSV Diksmuide en we kregen daar een mooie rondleiding.

Dit jaar hebben we gevraagd aan de mensen van het zorgcentrum van Maria Ter Engelen , één van de andere goede doelen waar de opbrengst van de warmste voetbalmarathon naartoe gaat, of we daar nog mensen blij konden maken met post dezer dagen.

Maria Ter Engelen is een zorgcentrum voor mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking.

We kregen een lieve mail terug dat er zeker mensen zijn die Floor kan blij maken met post en nu is ze ijverig bezig met haar eerste brieven aan Tania, Veerle en Monique.

Ten slotte gaan we toch ook nog proberen een klein centje in te zamelen voor deze goede doelen en doen dat met de verkoop van kaartjes.

Floor verkoopt setjes van 2 kaarten aan 2 euro.

Als er mensen geïnteresseerd zijn in zo’n setje dan horen we dat graag

OF als er kinderen zijn die ook graag een kaartje knutselen voor een opa of oma in het rusthuis dan zouden we dat superleuk vinden.

Schrijf er op wie je bent, hoe oud je bent en wat je die mevrouw/meneer wenst voor 2018, en maak er iets moois van.

Alle kaartjes zijn welkom bij één van ons, wij zorgen dat ze juist terecht komen.

Alvast een dikke dankjwel,

Floor en Bianca

  • Comments(0)//www.biancakeijzer.be/#post379