Bianca schrijft

Bianca schrijft

De wereld in mezelf

Lezen is mijn hobby, schrijven een passie, een manier van leven.

Schrijvend geef ik dingen een plaats, dat doe ik al mijn leven lang.

Kleine en grote zorgjes, mooie en ontroerende momenten maar ook boosheid en frustratie in mezelf, geef ik een plaats buiten mezelf, door letters op papier.

Omdat het gaat over mijn gezin, mijn familie en vrienden, maar ook over alledaagse dingen, over sport, en actua enz., heb ik de pretentie te geloven dat mijn schrijfsels ook anderen kunnen boeien.... Of niet?

Warme Weken

SchrijfselsPosted by Bianca Fri, December 15, 2017 12:23:04

Tijd is kostbaar, gaat soms te traag, meestal veel te snel en aan het einde kom je tekort.

Tijd is geld, zegt men, kostbaar dus, maar wat is kostbaar?

Even waardevol voor jou als voor mij?

Of ga je die tijd gewoon meer koesteren?

Ben je er bewuster mee bezig en ga je je tijd, naar eigen gevoel, ‘zinvoller’ besteden als je zelf ouder wordt?

‘Tijd inhalen’ is nog zo een uitdrukking waarbij ik mij van alles probeer voor te stellen maar misschien moet ik dat net niet doen. Ik blijf het een rare gedachte vinden en vraag me af of dat kan : ‘tijd inhalen’? en hoe doe je dat dan?

En wat als de tijd jou inhaalt? Dan kan je plots alleen nog maar nakijken en achterblijven? Tijdloos?

Terwijl het zo fijn is om uit te kijken naar de tijd die komen gaat, vooruit kijken naar de tijd die je vanuit de verte langzaam dichterbij ziet komen. Een aankomende tijd die je met wat bibbers in je benen of met heel veel vlinders in je buik voelt naderen.

Maar er zijn ook momenten in de tijd die je niet van ver ziet aankomen omdat ze onverwachts en plots recht voor je neus staan…

Vandaag werd heel terecht het licht op onze jongste meid gezet.

De tijd stond heel even stil en ze genoot intens van dit mooie moment. De kleine lichtjes in haar ogen gingen aan, en mijn hart werd warm.

“Mensen” zijn belangrijk in haar jonge leven, mensen blij maken haar motto, mensen graag zien een evidentie. Haar warmte verwarmt mensen en die warmte straalt naar haar terug.

Je krijgt wat je geeft, je oogst wat je zaait, ik geloof erin, ik geloof in haar.

Een warme meid met grote kamers in haar hart en zo trouw aan de mensen die ze daar ooit binnen liet. Koesteren, graag zien en zorg dragen voor hen. Het is mooi om dat van dichtbij mee te mogen maken.

Jelle (Cleymans) is er zo ééntje, bewoner van haar hart, al vele jaren, mooi om zien hoe hij telkens de lichtjes in haar ogen aan klikt.

Dat ze intens, oprecht kan genieten van zijn liedjes, zijn verhalen en de geweldige dansjes die hij ten tonele brengt, maar ook van zijn lieve woorden en zijn mooie mens zijn. Ze voelt aan dat het echt en oprecht is.

Dat hij even het licht op haar liet schijnen heeft haar zoveel deugd gedaan, dat ze het ten allen tijden met zich mee zal dragen.

Ik wens alle mensen de komende weken warme tijden.

Voor sommigen wens ik dat ze hun gedachten meer tijd in hun hoofd zouden gunnen alvorens het naar buiten te brengen, maar vooral wens ik meer tijd met alle mensen in mijn hart.

En wil ik Jelle heel oprecht bedanken voor zijn tijd voor onze lieve meid.

Een onvergetelijke tijd .


(Donderdag 21 December 'In De Buurt' op ATV )


  • Comments(0)//www.biancakeijzer.be/#post380