Bianca schrijft

Bianca schrijft

De wereld in mezelf

Lezen is mijn hobby, schrijven een passie, een manier van leven.

Schrijvend geef ik dingen een plaats, dat doe ik al mijn leven lang.

Kleine en grote zorgjes, mooie en ontroerende momenten maar ook boosheid en frustratie in mezelf, geef ik een plaats buiten mezelf, door letters op papier.

Omdat het gaat over mijn gezin, mijn familie en vrienden, maar ook over alledaagse dingen, over sport, en actua enz., heb ik de pretentie te geloven dat mijn schrijfsels ook anderen kunnen boeien.... Of niet?

Dans en Dwaal (Buurman)

SchrijfselsPosted by Bianca Sun, March 25, 2018 12:30:02

"Horen, zien en zwijgen"

Gisteren was mooi, overdonderend en onwaarschijnlijk prachtig.

Vandaag verdrink ik nog even verder in de schoonheid van gisteren. Bij elk lied dat vandaag voorbij komt vlieg ik in gedachten terug naar daar waar ik zat, in het donker, en maar goed ook.

De perfecte harmonie tussen beeld, muziek en een heerlijke stem die mijn ziel schuurt en streelt. Mooie, af en toe ook pijnlijke waarheden die voorbij komen en soms schuren op wonden die vanbinnen nog niet genezen zijn, maar door de tranen heen voel ik een lach om de schoonheid van dit gebeuren, ontroerend open, zorgend en zalvend.

De laatste weken zit ik in een achtbaan die mij niet spaart. Bochten en loopings, vooruit en met een bruuske beweging weer achteruit, ondersteboven en binnenstebuiten.

Ik probeer steeds opnieuw mijn ogen open te doen, de focus weer te vinden, en verder te gaan. Ik vind het met momenten aartsmoeilijk en soms lijkt het of verdwijnen in het decor de gemakkelijkste weg is. Nergens naartoe en geen prikkels meer laten binnenkomen, het maakt de rit in de achtbaan misschien rustiger.

Maar ik kan het niet, ik wil liever leven en beleven dus ga ik toch vanavond, met mijn ventje dicht bij mij, dansen en dwalen met Buurman.

Laat maar komen, ik zit er klaar voor….

Horen, zien en zwijgen is wat ik doe, met open mond en vol bewondering.

Mijn ogen dwalen verder in de prachtige beelden, mijn oren laten zich strelen door heerlijke muziek en een zalig stemgeluid.

Ik geniet er zo intens van dat ik regelmatig de tranen voel stijgen en de haren op mijn armen en in mijn nek recht omhoog komen. Het lijken wel duizenden kleine antennetjes die in opperste paraatheid en volle concentratie alle impulsen nog beter laten binnenkomen. Overweldigend.

Mijn achtbaan staat verre van stil op dit moment maar het decor is mooier en minder grauw, het gevoel in mijn buik is anders.

Wat doet dit onwaarschijnlijk veel deugd en wat ben ik die mannen daar vooraan heel erg dankbaar. Helden!!

Heerlijke helden met heel veel talent!!

Lieve mensen overal: Ga dat zien, en ga dat beleven!! Dans en dwaal mee, het is zo mooi.

Dansen in mijn hoofd, dwalen in mijn gedachten en dromen … van nog een keer.

Mercie!!

Bianca  • Comments(0)//www.biancakeijzer.be/#post388