Bianca schrijft

Bianca schrijft

De wereld in mezelf

Lezen is mijn hobby, schrijven een passie, een manier van leven.

Schrijvend geef ik dingen een plaats, dat doe ik al mijn leven lang.

Kleine en grote zorgjes, mooie en ontroerende momenten maar ook boosheid en frustratie in mezelf, geef ik een plaats buiten mezelf, door letters op papier.

Omdat het gaat over mijn gezin, mijn familie en vrienden, maar ook over alledaagse dingen, over sport, en actua enz., heb ik de pretentie te geloven dat mijn schrijfsels ook anderen kunnen boeien.... Of niet?

Jasper Steverlinck in het Rivierenhof

SchrijfselsPosted by Bianca Sun, August 26, 2018 21:59:11

Vergissen is menselijk en het overkomt iedereen.

Ik beken, ik vergis mij meer dan eens. Soms in mensen, af en toe in dingen die ik koop en gisteren in een idee dat ik had.

En als een idee een vergissing blijkt te zijn, dan noem ik het een vooroordeel.

Ik hou enorm van de stem van Jasper Steverlinck. Vlindertjes zingt ie bij me wakker.

Als ik zijn stem voorbij hoor komen dan gaat de klankkast van mijn hart open en wordt elke snaar trefzeker, loepzuiver en gevoelig geraakt. De trillingen zijn te voelen van vlak achter mijn ogen tot in mijn kleinste teen.

Bij een live optreden van Jasper wandelt het kippenvel tot in mijn nek en valt mijn mond een klein beetje open.

Ach, het zal misschien een vreemd gezicht zijn voor de mensen die vanavond naast, achter of voor mij staan, maar ik ga er gewoon van uit dat ze niet naar mij maar naar die kanjer op het podium kijken.

Dat ze, net als ik, steeds maar weer en met meer bewondering kijken en luisteren naar deze sympathieke, warme en getalenteerde mens.

Het openluchttheater in Deurne is vanavond het ideale kader voor dit optreden.

We zijn met velen samen, de “openluchtzaal” zit en staat helemaal vol, en toch is het bij elk lied muisstil.

Het enige dat je hoort is het voorzichtig ritselen van de bladeren door de wind die zachtjes in de grote bomen blaast, en dan die prachtige en krachtige stem die tot aan de, live aanwezige sterren, zingt .

Magisch Mooi. Betoverend zelfs.

Het publiek geniet zichtbaar en wij niet alleen, want ook de mensen op het podium stralen en dat is heel mooi om zien. We geven applaus en we krijgen het, een fijne interactie.

Ik kijk vanuit mijn ooghoeken links naar beneden, daar staat ze.

Ze moet een klein beetje op haar tenen gaan staan, haar kin lichtjes omhoog en twee blinkende kijkers gericht op het podium. Ik zie de glinstering in haar ogen, twee kleine lichtjes, oogverblindend mooi en ontroerend lief.

Het raakt me en ik knuffel mijn kleine meid. Ze kijkt me lachend aan en fluistert in mijn oor: “Dit is zo mooi mama.”

Ik slik de krop uit mijn keel en geef met veel plezier toe: Ik was verkeerd: Een klein meisje kan wel oprecht genieten van deze muziek, met heel haar hartje en vol overtuiging! Heerlijk!!

Mercie Jasper en Co, het was een magisch mooie avond.

Bianca  • Comments(0)//www.biancakeijzer.be/#post394