Bianca schrijft

Bianca schrijft

De wereld in mezelf

Lezen is mijn hobby, schrijven een passie, een manier van leven.

Schrijvend geef ik dingen een plaats, dat doe ik al mijn leven lang.

Kleine en grote zorgjes, mooie en ontroerende momenten maar ook boosheid en frustratie in mezelf, geef ik een plaats buiten mezelf, door letters op papier.

Omdat het gaat over mijn gezin, mijn familie en vrienden, maar ook over alledaagse dingen, over sport, en actua enz., heb ik de pretentie te geloven dat mijn schrijfsels ook anderen kunnen boeien.... Of niet?

29 juni 2013

Tour 2013Posted by Bianca Sun, July 07, 2013 18:46:53

Mijn mannen kijken bijvoorbeeld naar Contador als mogelijke Tourwinnaar. Ik zie in Contador, nee, ik zie het eigenlijk ‘niet’ in Contador. Ik kijk, maar zie hem niet, vind hem niet écht. Kan moeilijk sympathie voor hem opbrengen.

(juli 2011)

En zo bleek later : ik zag het niet, maar het was er wel..de doping in dit geval dan.

Bovenstaande stukje schreef ik twee zomers geleden, en ik moet eerlijk bekennen nog niet van enige mening te zijn afgeweken. Ik blijf het er moeilijk mee hebben te speculeren over Contador als mogelijke tourwinnaar. Als ik het dhr Van Impe gisteren hoor zeggen bij Karl aan tafel in Vive le vélo, dan komt er toch een beetje een zuur gevoel naar boven.

En als ik dan nog eerlijker mag zijn vind ik het niet echt juist dat Contador aan de start van deze Tour staat.

In 2010 stond hij op het hoogste plaatsje. Armen in de lucht en brede glimlach, maar hoeveel schijnheiligheid ging er achter die gele glimlach schuil? Een heleboel zo bleek later.

Als ik dan verder denk in het gesprek dat er gisteren aan de tourtafel gevoerd werd, dan komt bij mij volgende gedachte naar boven: Waarom doet Contador vandaag mee aan de 100e Tour? Is dit het signaal voor dopingzondaars? Gepakt, gezeten en terug van start.

Moet ik vergevingsgezind zijn en geloven dat als de straf is uitgezeten de mens opnieuw met een schone lei kan beginnen?

Eigenlijk wel, en toch vind ik dat, in dit geval, aartsmoeilijk, omdat als hij dezelfde prestaties levert als 3 jaar geleden je toch wel heel naïef moet zijn om te geloven dat hij het deze keer wel zuiver doet?

Is het geen beter signaal vanuit de organisatie van de Tour de France om, als je eerst iemand zijn tourzege afneemt, er dan ook gelijk bij te vermelden dat je van dan af niet meer welkom bent om deel te nemen aan de Tour?

Zoals ik eerder al schreef: Als Contador straks als eindoverwinnaar op het podium staat, met zijn brede glimlach en een gele trui…. Geloof jij het dan onvoorwaardelijk?

  • Comments(0)//www.biancakeijzer.be/#post58