Bianca schrijft

Bianca schrijft

De wereld in mezelf

Lezen is mijn hobby, schrijven een passie, een manier van leven.

Schrijvend geef ik dingen een plaats, dat doe ik al mijn leven lang.

Kleine en grote zorgjes, mooie en ontroerende momenten maar ook boosheid en frustratie in mezelf, geef ik een plaats buiten mezelf, door letters op papier.

Omdat het gaat over mijn gezin, mijn familie en vrienden, maar ook over alledaagse dingen, over sport, en actua enz., heb ik de pretentie te geloven dat mijn schrijfsels ook anderen kunnen boeien.... Of niet?

Bakelants

Tour 2013Posted by Bianca Sun, July 07, 2013 18:56:45

2 Juli 2013

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en je kan het krampachtig proberen tegen te houden, proberen het gefladder van de vlinders de kop in te drukken, maar ze zijn sterk en ze slaan nu toch hun vleugels open.

De kriebels zijn er weer, de vlinders ook . De vlinder van de tour is toch weer onder mijn huid en in mijn vel gekropen en ik moet eerlijk bekennen: het voelt heerlijk.

De zon, de prachtige beelden, de renners en de sprint naar de finish deden mij weer op het puntje van mijn stoel zitten, tanden op elkaar, handen tot vuisten geknepen en luid aanmoedigend, probeerden we Jan Bakelants over de streep te schreeuwen. Hij leek op het einde wel bijna stil te staan en de achtervolgers voelden als een leeuw die zijn bek steeds verder open deed en bijna de eenzame fietser vooraan zou opslokken.

Het was spannend, het was adrenaline, het was eng, en het was…bevrijding. Yes, he did it!

Ik moest zowaar een krop in mijn keel wegslikken en eventueel kandidaat-tranen even tot de orde roepen. Het was mooi! En het deed zo enorm veel deugd. Dit had ik nodig voor het ultieme goed gevoel. Bedankt Jan.

Die plaats op het puntje van mijn stoel is de mooiste plaats die ik zitten kan, omdat het bewijst dat ik in opperste concentratie kijk naar iets wat mooi is, naar iemand die mij ontroert.

Zijn armen gingen misschien niet de lucht in, die van ons hier wel. Victory!

En hoe mooi kan de dag van morgen zijn als er een Belg een hele dag in het geel mag rijden? Dat wordt genieten!!

  • Comments(0)//www.biancakeijzer.be/#post59