Bianca schrijft

Bianca schrijft

De wereld in mezelf

Lezen is mijn hobby, schrijven een passie, een manier van leven.

Schrijvend geef ik dingen een plaats, dat doe ik al mijn leven lang.

Kleine en grote zorgjes, mooie en ontroerende momenten maar ook boosheid en frustratie in mezelf, geef ik een plaats buiten mezelf, door letters op papier.

Omdat het gaat over mijn gezin, mijn familie en vrienden, maar ook over alledaagse dingen, over sport, en actua enz., heb ik de pretentie te geloven dat mijn schrijfsels ook anderen kunnen boeien.... Of niet?

Vroem,vroem,Froome

Tour 2013Posted by Bianca Sun, July 07, 2013 19:04:16

6 Juli 2013

De eerste bergrit in zijn laatste fase…

… en Chris Froome laat zien wat ie waard is. Geeft antwoord op de vraag die velen stelden: Wanneer komt ie ermee? Nu dus. Knap staaltje fietswerk.

Contador raakt er niet bij, bijt op zijn tanden maar heeft de kracht niet (meer). Zou dat nu de prijs zijn die hij betaalt voor een zuiver lijf? Nog steeds een sportman in de ogen van velen, een getraind lijf. Niets minder maar dan toch ook niet meer, of met meer, dan dat?

En ook Evans zie ik voorbij beuken, met zijn tong bijna tegen zijn trappers, zoals ik al eerder schreef: Is dit de Tour teveel voor Evans? Ik weet het niet.

Wat ik wel weet is dat het vandaag vroem, vroem, Froome was.

Maar wat ik dan weer niet helemaal begrijp zijn de woorden van Michel Wuyts op het moment dat Froome aan zijn one-man-show begint:”Menige huisvrouw zal blij zijn dat dit gebeurt.”

???????????

Ben ik niet de doorsnee vrouw? Ik dacht toch als redelijk modaal en middenmoot door te gaan? Of doelt de heer Wuyts op vrouwen in de jonge fleur van hun leven? En hoort een vrouw, die de 40 bijna recht in de ogen kan kijken, niet meer tot bovengenoemde doelgroep?

Meneer De Cauwer is er in ieder geval ook even stil van. Zou hij het ook niet begrijpen of is hij het roerend eens met deze woorden?

Wel, ik niet.

Ik ben namelijk helemaal niet in de zevende tour hemel dat Froome dit staaltje laat zien. Niet dat het hem niet gegund is, maar als je het over “blij” hebt, over wielrenners die vrouwenharten veroveren dan denk ik heel snel en spontaan aan Bakelants, Gerrans, en Impey, eerder dan aan onze ijzeren man van vandaag.

Nietwaar dames?

  • Comments(0)//www.biancakeijzer.be/#post62