Bianca schrijft

Bianca schrijft

De wereld in mezelf

Lezen is mijn hobby, schrijven een passie, een manier van leven.

Schrijvend geef ik dingen een plaats, dat doe ik al mijn leven lang.

Kleine en grote zorgjes, mooie en ontroerende momenten maar ook boosheid en frustratie in mezelf, geef ik een plaats buiten mezelf, door letters op papier.

Omdat het gaat over mijn gezin, mijn familie en vrienden, maar ook over alledaagse dingen, over sport, en actua enz., heb ik de pretentie te geloven dat mijn schrijfsels ook anderen kunnen boeien.... Of niet?

10 juli 2013

Tour 2013Posted by Bianca Thu, July 18, 2013 16:35:48

De laatste dagen wordt steeds gezegd: De Tour is beslist, de spanning is eraf.

Ik krijg soms het gevoel dat het voor velen al tijd is om hun koffers terug in te pakken en te vertrekken, hun aandacht te laten afglijden en niet meer geboeid te kunnen zijn.

Is het verkeerd om dat niet zo aan te voelen? Getuig ik hier nu als niet echt winnerstype of doorgedreven kenner van de Tour?

Dat geef ik alvast toe. Maar als de renners er nog voor willen gaan, en elke dag terug op hun fiets kruipen. Als die mannen elke dag strijdvaardig aan de streep verschijnen en klaar zijn voor een nieuwe overwinning, en laat het dan misschien nog alleen die op zichzelf zijn , wie zijn wij dan om de moed te verliezen en onze interesse opzij te leggen?

De strijdlust, de verbetenheid, de kracht en het doorzettingsvermogen, de euforie en het pure verdriet, de lach en ook de traan zijn toch prachtig om te beleven? Om van de mooie landschappen onderweg nog maar te zwijgen.

Een ritoverwinning van De Gendt, of nog een opmerkelijke passage van Bakelants, en hoe euforisch zijn we dan?

Is er nog spanning in de Tour?

Vast en zeker wel. Ik kruip er nog elke dag graag middenin, en geniet van het hele circus. En op dat puntje van mijn stoel ga ik de komende dagen zeker nog belanden.

En dat podium? Mooi decor en prachtige eiffeltoren en alvast een mooie vive le vélo.

  • Comments(0)//www.biancakeijzer.be/#post65