Bianca schrijft

Bianca schrijft

De wereld in mezelf

Lezen is mijn hobby, schrijven een passie, een manier van leven.

Schrijvend geef ik dingen een plaats, dat doe ik al mijn leven lang.

Kleine en grote zorgjes, mooie en ontroerende momenten maar ook boosheid en frustratie in mezelf, geef ik een plaats buiten mezelf, door letters op papier.

Omdat het gaat over mijn gezin, mijn familie en vrienden, maar ook over alledaagse dingen, over sport, en actua enz., heb ik de pretentie te geloven dat mijn schrijfsels ook anderen kunnen boeien.... Of niet?

Magisch momentje

Clini-clownsPosted by Bianca Thu, June 18, 2015 12:59:10

Als er twee mensen een groep met kinderen binnenwandelen dan is het even afwachten wat er gaat gebeuren, dan is het een wederzijds aftasten van hoe iedereen zich die dag voelt.

Onze kinderen gaan het namelijk niet met woorden vertellen, maar ze kunnen perfect laten voelen wat ze precies vinden van die twee, ietwat vreemde figuren, met rode neus en kleurrijke kleding, die plots in de deuropening verschijnen.

De twee mensen die langzaam binnenkomen, kijken eerst wat rond, steken dan duidelijk hun voelsprietjes in de lucht, voelen aan, snuiven de sfeer en schatten in. En dan begint, wat ik wederom een magisch mooi moment vind, en waar ik telkens opnieuw, zo enorm van geniet:

Ze zingen...hemels mooi en raken alvast mijn gevoelige snaren, maar lukt dat ook bij onze kinderen?

Ik kijk en zie, oortjes die gespitst worden, ogen die net dat ietsje verder open gaan, en die proberen om even te focussen op waar dat mooie geluid precies vandaan komt. Het stereotiepe schudden met een hoofd valt stil, het luide zuchten verstomt... Dit is zo mooi! En terwijl de hemelse stemmen ons verder betoveren, komen zachte doekjes, en warme handen voorbij...

Onze kinderen lijken in hogere sferen en ik geniet zo enorm van dit moment dat ik wel zou kunnen roepen en luidop juichen, maar ik hou me heel stil want dit is ontroerend prachtig!!!

Dankuwel lieve Lizzy en Fraiseke en graag tot weer heel gauw in Kontiki.  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Nele Thu, June 18, 2015 16:41:01

super mooi geschreven, zo is het echt. Onze gasten genieten echt van hun aandacht!

Posted by rit Thu, June 18, 2015 13:41:08

Jaaaa, zo voelt het: je witl roepen: dankjewel maar denkt: neen, niet storen, ik hou me beter heel stil en geniet van deze momentjes! Knap geschreven.